Cine plătește în relația ta?


Împărțiți 50/50? Te duci totul? Cine își ajunge mai întâi portofelul în relația ta?

Gândiți -vă la asta pentru o secundă – câte zicale și expresii vechi știți despre bani? Mă pot gândi la aproximativ 10 drept. Dar cea pe care am gândit -o este: „Când sărăcia vine prin ușă, dragostea zboară pe fereastră.”

Cu adevărat trist, nu -i așa? Suntem într -adevăr în întuneric despre cum să ne gestionăm finanțele într -o relație?

Un studiu Amex a analizat acest lucru mai mult și a constatat că doar 43% din populația generală discută bani înainte de căsătorie, dar acest lucru a crescut la 57% din cuplul bogat și 81% dintre tinerii profesioniști. 12% dintre oameni au recunoscut că nu au discutat niciodată finanțele lor. 1

Doar 51% dintre cupluri vorbesc despre cum să -și gestioneze banii înainte de ziua nunții lor. 2

Dar, aproape toată lumea, de acord că vorbirea despre istoricul financiar al soțului dvs. este important, doar 26% dintre noi avem de fapt această conversație. 3

Deci, să începem conversația. Să tragem înapoi perdeaua financiară.

În relația noastră, doamna Romance și cu mine avem un cont bancar partajat. Ne strângem banii și am împărtășit întotdeauna costuri și cheltuieli din același vas.

S -ar putea să fie la fel pentru tine. Apoi, din nou, s -ar putea să pară extrem de străin pentru tine și te cutremură la gând. Și este în regulă.

Ne -am obișnuit să avem un singur oală în care să ne punem toți banii – cu siguranță este mai ușor pentru noi să gestionăm. Dar am făcut -o în acest fel de când doamna Romance s -a mutat în Marea Britanie. Regatul Unit este un loc notoriu dificil pentru a obține un cont bancar dacă sunteți – așa cum am spus -o cu adevărat – „străin”.

Dacă vrem să cumpărăm ceva special unul pentru celălalt (sau pentru noi înșine!) Și vrem să fie o surpriză, avem propriile noastre cărți de credit.

Sunt practic o amoeba matematică.

Când vine vorba de plata lucrurilor – cum ar fi utilitățile, echilibrarea conturilor, facturile la restaurante etc, această datorie pare să fi fost implicit la MRS Romance.

Sunt practic o amoeba matematică. Și acel scop al celulelor matematice unice este în întregime preluat cu găsirea a) cel mai simplu mod de a rezolva o problemă de matematică sau b) cel mai rapid mod de a evita o problemă de matematică. Nu am nici tendința, nici concentrația de a face față numerelor bine.

Acestea fiind spuse, doamna Romance Luurvs numere.

Sună ca un polițist, nu-i așa? Da, probabil ai dreptate. Dar pare să funcționeze cu noi.

Vine ca o schimbare interesantă de la modul în care am crescut. Atât doamna R, cât și cu mine avem părinți destul de tradiționali – unde a fost rolul bărbatului de a plăti la sfârșitul unei nopți. Cred că probabil a fost ineptul meu și puterea creierului înalt a doamnei Romance, care au stabilit în cele din urmă autocorectul pe aceste roluri.

Chestia este că contribuie la relație în alte moduri. Și asta este important. Roluri clar definite: Nu este important. Sprijin și onestitate unul cu celălalt: foarte important.

Dacă aveți asta, sunteți într -o rețetă câștigătoare.

Vrem să începem o discuție despre modul în care vă gestionați finanțele ca cuplu. Ce funcționează pentru tine? Ce nu -ți place de modul în care se ocupă partenerul tău cu banii?

Imagine de doamna Romance, statistici provenite de la BusinessInsider.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *