Lucruri de făcut în Glasgow – Glengoyne Distillery Tour


Distilerie Glengoyne frumoasă – la doar 14 mile de centrul orașului Glasgow – datează din anii 1820. Are propria cascadă, face whisky rafinat cu un singur malț și rulează excedent de distilerie și excursii de degustare pe tot parcursul anului. Este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Glasgow.

Distileria Glengoyne este într -adevăr un lucru rar. Nu numai că este una dintre puținele distilerii rămase în Scoția care are o proprietate 100% independentă, ci este și una dintre cele mai ușoare.

La doar 30 de minute de centrul orașului, această frumoasă distilerie de pe deal ar trebui să fie cu siguranță pe lista dvs. atunci când căutați lucruri de făcut în Glasgow.

De la hotelul nostru de pe strada Argyle, șoferul nostru Uber a făcut zoom pe străzile aglomerate din Glasgow până când dealurile stâncoase din mediul rural de la nord de oraș a pornit spre noi.

În acea unitate de 14 mile, ne-am bucurat de distracția unui pic de banter din Glaswegian. Șoferul nostru a fost un fan celtic greu. Dar fiul său reușise să intre în echipa de tineret a Rangers … NAE se înrăutățește decât atât!

Ori de câte ori călătorim, ne place să primim sfaturi de la oamenii care locuiesc acolo unde vizităm. Există întotdeauna un loc secret de găsit. Dar când i -am cerut lucruri de făcut în Glasgow, primul răspuns al șoferului nostru a fost să ne îndreptăm spre insulele Coastei de Vest!

Printre acestea se numără legendarul Isle of Islay de unde provine cel mai bun whisky scoțian cu peatele fumate. Mi -ar plăcea să merg acolo într -o zi, dar pentru moment am fost mai interesați de orașul natal al acestui personaj. După ce am apăsat în continuare, am scos câteva pietre din el, precum această călătorie la Loch Lomond.

Deocamdată, iată scăderea pe această distilerie de terenuri joase.

Distilerie Glengoyne

S -a îndepărtat de drum, pofta albă strălucitoare a colegilor Glengoyne ieșind din verdeața dealului Dumgoyne. Acest deal și glenul său ascuns sunt motivul pentru care această distilerie este deloc aici.

Ascunderea perfectă de la excizii care speră să-l prindă pe bootleggeri de vechime, tatăl fondator al lui Glengoyne, George Connell, a început ferma Burnfoot în adâncurile dealului. Cascada care problemele de pe stâncă de aici a hrănit și distileria de la început.

Faceți clic aici pentru a vedea biblioteca noastră de povești despre Scoția.

Opțiuni de turneu de distilerie Glengoyne

Rezervarea unui tur al distileriei vă va oferi mult mai mult decât dacă veniți doar aici, mergeți la magazin și plecați. Există câteva opțiuni turistice din care să alegeți. Puteți avea doar turul rapid de 45 de minute Glengoyne care vă duce în jurul instalației pentru a afla despre istoria locului și cum a făcut whisky-ul.

Ca și în cazul tuturor tururilor, obțineți și un dram al whisky-ului de 12 ani al distileriei la început.

În ziua în care am fost acolo, toată lumea (în afară de noi) a rezervat turul de degustare Wee, amintindu -și că „Wee” înseamnă „mic” în Scoția. Cu acest tur, ghidul dvs. vă duce în jurul instalației după dramul dvs. de 12 ani de bun venit.

Apoi, la sfârșitul orei, înapoi la magazin, trebuie să încercați whisky-ul Glengoyne de 18 ani.

Puteți vedea mai multe și rezervați turnee la distileria Glengoyne aici.

Glengoyne Distilery Medalia de aur Parade

Mi-am dorit foarte mult să încerc încă câteva whisky-uri și să aflu mai multe despre distilerie în timp ce eram aici, așa că am rezervat Parada Medaliei de Aur de 90 de minute. Am fost surprinși că am fost singurii care au făcut acest turneu în ziua respectivă, dar suntem atât de mulțumiți că am făcut -o.

Dramele pe care urmau să le încercăm în turul nostru au câștigat șapte medalii de aur din industrie între ele, de unde și numele turului.

După bun venit, în vârstă de 12 ani, și un videoclip rapid despre istorie la distilerie, am mers cu toții în culise pentru a vedea mashtuns și spălătorii în acțiune. Turul a continuat în camera de cupru în care „berea” whisky -ului este distilată, concentrată și transformată în spirit.

În vechiul cuptor de orz – acum una dintre casele îmbătrânite de whisky – ghidul nostru excelent, Arthur, ne -a arătat diferența pe care procesul de îmbătrânire o are pe whisky în lemn diferit de peste 30 de ani.

Puteți vedea, de asemenea, în afișaj efectele a ceea ce se numește „Sharea îngerului” – cantitatea de whisky pe care o pierdeți în fiecare an în care se află în butoi din cauza absorbției și evaporării.

În Scoția, aproximativ 2% se pierde în fiecare an.

Cota îngerului în distilerii australiene este mai mult cu 5% din cauza vremii mai calde – deși am auzit că este de până la 30%.

Degustarea cu glengoyne

Înapoi la magazinul de distilerie, Arthur ne oferă tuturor un eșantion al lui Glengoyne în vârstă de 18 ani-un whisky cu corp complet, dar proaspăt. Pentru toți ceilalți, acesta a fost sfârșitul turului. Pentru noi a fost doar începutul.

Am urmat -o pe Arthur din magazin, pe potecă și printr -o mică grădină din față. El ne -a dus în cabana distilatorului – o frumoasă casă de piatră mică, cu canapele confortabile, mobilier elegant din lemn și, desigur, un dulap de băuturi complete.

În ochelarii noștri Glengoyne Glencairn, care au fost ale noastre pentru a păstra apropo, Arthur a turnat apoi un dram al whisky-ului în vârstă de 21 de ani. Puteți gusta cu adevărat vârsta acestei băuturi – o culoare bogată, profundă, fructată și îndrăzneață, butoaiele de sherry pe care acest whisky a îmbătrânit -o au făcut o remarcăJob capabil.

În cele din urmă, Arthur a aruncat un gust al puterii glengoyne pentru noi. Aromele semnate de fructe din whisky-ul casei sunt stabilite de alcoolul mai mare de 59,8%. Acesta este un whisky plin de viață, cu un finisaj lung și un echilibru minunat.

Cu toate acestea, înainte de a pleca, Arthur are o surpriză pentru noi. Din cauza unui glitch tehnic anterior cu videoclipul, distileria a adăugat cu generozitate într -o degustare suplimentară pentru noi. Arthur i-a prezentat cu mândrie Glengoyne, în vârstă de 25 de ani-o sticlă de whisky de 300 de lire sterline.

Acest whisky profund de mahon este atât de lin datorită sfertului de secol petrecut pe stejar. Note moi lemnoase, zahăr brun și fructe de pădure roșii, pielea și condimentele trec, iar finisajul lung te lasă să te simți cald și foarte mulțumit.

Cum să ajungi acasă de la Distilerie Glengoyne

Nu ne -am planificat cu adevărat atât de departe ca să ne întoarcem în oraș. În timp ce ne uitam la drumul singur care se întindea pe lângă distilerie și dispărând în dealurile verzi de dincolo, am făcut o descoperire. Există un serviciu direct de autobuz de la distilerie înapoi la Glasgow! Cele 10 trec pe lângă Glengoyne până la stația de autobuz Buchanan din oraș și durează în jur de o oră.

De fapt, Glengoyne are chiar un înscriere cu orarul autobuzului și chiar numere pentru firmele locale de taxi – deși am luat opțiunea de autobuz.

Vedeți, cel mai bun lucru despre călătoria cu autobuzul este că este un dublu-etaj. Stând pe puntea de sus vă oferă vederi asupra frumosului peisaj verde și a micilor sate construite din piatră prin care treceți. În plus, Christina îi place întotdeauna să fie sus!

Ceva special în ceea ce privește distileria Glengoyne

În timp ce vă așteptați autobuzul, asigurați -vă că traversați drumul (cu atenție) și consultați depozitele Glengoyne. Acestea sunt zone legate, astfel încât să nu puteți intra. Dar aici este locul în care tot whisky -ul pe care tocmai l -ați încercat a trăit de ani buni, îmbătrâniți și mai gustos.

A sta, de asemenea, înseamnă că ați traversat un marker geografic din zonele joase în Highlands din Scoția. Aceasta înseamnă că Glengoyne este singura distilerie din lume care face un spirit de terenuri joase, dar produce un whisky Highlands!

Și, în timp ce priviți mai departe de depozite, puteți vedea zonele umede distileria creată în 2011. Cele 15.000 de plante din 20 de specii diferite acționează ca o instalație de reciclare pentru distileria cheltuită – lichidul de a doua distilare. Este un salvator excelent pentru companie, dar și un nou habitat. și, de asemenea, o pajiște de flori sălbatice.

Priveliștea mai departe de depozite și zone umede îți duce ochii spre pustia și măreția Parcului Național Trossachs.

Distilerie Glengoyne

Dumgoyne lângă Killearn
Glasgow, G63 9LB

Glengoyne.com

Merită fiecare bănuț și în fiecare minut, vizitarea și vizitarea distileriei Glengoyne ar trebui să fie pe itinerariul oricui petrecând timp în Glasgow. Totuși, ați fost avertizat: vă va face să vă doriți să trăiți mult mai aproape.

Aceasta nu a fost o experiență bazată pe media. Am vizitat Glengoyne pe propriul dolar și volitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *