Devenind primul filipinez care a călătorit lumea la vârsta de 77 de ani


Cum un tânăr de 77 de ani a devenit primul filipinez care a călătorit lumea?

La vârsta de 77 de ani, Odette Aquitania Ricasa a devenit primul filipinez care a putut călători în toate cele 195 de țări din lume, dintre care 193 sunt recunoscute de Națiunile Unite, în timp ce celelalte 2 sunt non-membri: Marea Sfântă și The Sfânta Statul Palestinei.

Înainte de începerea pandemiei în 2020, ea nu avea decât cinci țări să își atingă obiectivul. Aceste țări sunt Sudan, Ciad, Republica Centrafricană, Libia și Irak.

Dna Ricasa când a ajuns în Irak. Foto din contul ei de Facebook.
În cele din urmă, la 25 august 2022, după ce a fost reținută timp de doi ani din cauza pandemiei, doamna Ricasa a îndeplinit obiectivul numeroșilor călători – să călătorească în fiecare țară din lume! A ajuns joi în Kurdistan, Irak, făcând -o ultima țară de pe lista ei.

În general, a fost în 301 de țări și teritorii, inclusiv insule! Chiar și acele insule care nu sunt cunoscute de mulți, inclusiv Insulele Robinson Crusoe, Insulele Lakshadweep, Insulele Andaman Nicobar și multe altele!

Alte articole pe care le puteți citi:

7 semne sunteți destinate să călătoriți în lume

10 semne Este timpul să renunți la jobul tău pentru a călători în lume

De ce am renunțat la slujba mea pentru a călători în lume – Kach Medina

5 sugestii despre cum să se potrivească ca un local în timp ce călătorești în întreaga lume

50 de sugestii pentru a călători în întreaga lume pentru filipinezi cu mai puțini bani

Cum a început totul

Dna Ricasa are sediul în Los Angeles, California și a început călătoria călătoriei lumii în anul 1980. Ea a împărtășit faptul că unele țări, inclusiv Rusia, au avut orientări foarte stricte cu privire la turism în acele vremuri. Cu toate acestea, asta nu a împiedicat -o să exploreze mult mai multe și mai multe țări.

Experiențe memorabile de călătorie

Dna Ricasa are două pașapoarte – Filipine și SUA. Ea folosește în primul rând pașaportul american, dar a discutat că, în unele cazuri, utilizarea pașaportului din Filipine este ideală.

Unul dintre aceste cazuri este în Africa. Atât deținătorii de pașapoarte din SUA, cât și Filipine au nevoie de o viză pentru a cumpăra pentru a călători pe acest continent, dar utilizarea pașaportului american necesită mult mai multe fișiere decât utilizarea pașaportului ei filipinez.

Întrebată care au fost unele dintre experiențele ei de neuitat în ea mult mai mult de 40 de ani de călătorie, ea a spus că sunt multe, dar check -ul ei la Sierra Leone și Republica Democrată Congo, ambele țări africane, sunt de neuitat. Țările menționate nu sunt destinații populare pentru călători, iar în timpul vizitei sale, ea a fost singură. Dar, după cum spune zicala, „ar trebui să faci ceea ce crezi că nu poți face.” Și ea a făcut -o; Ea a cucerit Africa și restul lumii!

Ea a discutat, de asemenea, că atunci când au ajuns în Libia doar în acest an, au simțit că sunt VIP -uri, deoarece au existat multă siguranță și securitate. Dar acest tip de experiență distinctă este ceea ce o motivează să călătorească mai mult.

În cele patru decenii ale sale de călătorie, 80% dintre aceștia sunt călătorii singuri, în timp ce restul 20% este o călătorie de grup (la care s -a alăturat atunci când a fost doar un începător în lumea călătoriilor) – urmând să se facă despre vitejie, pasiune și entuziasm!

Mai multe realizări

Dna Ricasa este cu siguranță expertă în călătorii, deoarece este, de asemenea, membru al Clubului Centuriei Travellers, un club care permite doar acei oameni care au fost în 100 sau mai multe țări!

Exploratorii globali filipinezi se întâlnesc în Kaiserslautern, Germania.
Mai mult, ea este, de asemenea, un membru activ al comunității de călătorii din Filipine Global Explorers, iar ea conduce capitolul din SUA Coasta de Vest, făcând acest lucru în timp ce călătorește.

În afară de a fi călător și primul filipinez care a călătorit lumea, este, de asemenea, un autor al 6 cărți, un artist, un vorbitor motivațional și un pianist.

Ea a discutat că a avea cartea ei nu era de fapt ideea ei. Era la începutul anului 2000, iar ea era în Spania scriind experiențele ei de călătorie în jurnalul ei – „Cu toate țările și orașele la care am fost, îmi este imposibil să le amintesc de ele, de aceea le scriu în jurnalul meu.” , declarația non-verbatim a doamnei Ricasa.

Prietena ei, care era cu ea la acea vreme, i -a spus: „De ce nu scrii o carte în schimb?” Această declarație i -a dat ideea să scrie o carte de călătorie și să împărtășească experiențele ei pe drum. Cărțile ei sunt disponibile pe Amazon.

Experiența de călătorie a doamnei Odette Aquitania Ricasa este una dintre inspirația numeroși călători, nu numai filipinezi, dar și străini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *