O călătorie minunată prin Rauma, Finlanda


Kate aventuroasă este formată din legături de afiliere. Dacă faceți o achiziție prin aceste link -uri, voi câștiga un comision fără costuri suplimentare pentru dvs. Mulțumiri!

Distribuie pe Twitter
Distribuiți pe Facebook
Partajează pe Pinterest
Partajează pe e -mail

„Rauma? De ce mergi acolo?” Din nou și din nou, Finns mi -a pus această întrebare. Rauma este un loc bun, cu siguranță, dar ai ieși din drum să mergi acolo?

„Două site -uri de patrimoniu mondial”, am răspuns cu un zâmbet. Orașul vechi al lui Rauma este binecunoscut pentru că este cel mai mare oraș vechi din lemn din țările nordice și unul dintre cele mai impecabile orașe vechi din lemn din Europa. În afară de Old Rauma, chiar în afara orașului, există locul de înmormântare al Samallahdenmäki.

De când mergeam în Finlanda pentru festivalul de muzică de cameră Kuhmo, am ales să -mi prelungesc timpul și să vizitez alte câteva zone. Helsinki a fost dat, iar Rauma părea că ar fi bine să vizitezi.

Este posibil ca site -urile de patrimoniu mondial să mă fi adus acolo – dar Rauma m -a alungat. A fost cea mai semnificativă surpriză a verii și una dintre destinațiile mele preferate din memoria recentă.

Aceste fotografii sunt motivul pentru care ar trebui să vii la Rauma.

Frumoasă rauma veche

Cu atât mai mult am intrat în fotografie în ultimii ani, cu atât mai mult am devenit preocupat de lumină. Lumina proastă poate acum să -mi strice ziua; Lumina bună mă poate lăsa răpitoare.

M -am trezit la o furtună din Rauma, dar când am ieșit cu camera mea, soarele ieșise, văzută în spatele norilor subțiri, iar lumina era absolut perfectă.

Și subiectul nu ar putea fi mai bun. Uită -te la aceste case uimitoare din lemn.

Acești câini din porțelan sunt ceva ce vedeți în toată Rauma. Ca semne de loialitate, au fost plasați cu exteriorul ori de câte ori un marinar din casă era plecat pe mare. Când s -a întors, s -ar confrunta spre interior.

Viața în Rauma s -a rotit în jurul mării. Poziția sa pe Golful Bothnia a lăsat -o într -un mediu principal pentru navigarea în Suedia și în toată Europa de Nord.

Vedeți influența până în zilele noastre – totul în Rauma pare să aibă o temă nautică. De la articole din magazinele de design de casă precum Kodinonni din Orașul Vechi până la navele în sticle la biserici cu nave uriașe cocoțate la intrare, nu există nicio îndoială că acest oraș a fost dezvoltat pentru și de către marinarii săi rezistenți.

Muzeul maritim al lui Rauma a fost un punct culminant. Este plin de artefacte uimitoare și îl fac din ce în ce mai orientat către tehnologie, cu tablete și exponate interactive.

De asemenea, au un restaurant în care puteți încerca o mâncare populară pentru marinari înapoi în DY: Lapskoussi. Lapskoussi este un amestec de vită, cartofi, morcovi, ceapă și alte legume rădăcinoase, fierte și piure împreună într -un blob, servit cu unt topit deasupra.

„Nu vă faceți griji – nu arată bine, dar are un gust minunat”, m -au asigurat finlandezii din nou și din nou. “O să-ti placă.”

Ei bine, aveau dreptate. Nu arăta bine – dar avea un gust fantastic. Am mâncat fiecare ultimă mușcătură și am ridicat restul cu pâinea mea. Trebuie să învăț cum să fac asta!

Arte și cultură

De -a lungul Rauma, vedeți sculpturi din lemn ale oamenilor care se uită în diferite locații din Orașul Vechi și nu numai. Mulți cunoscuți este doamna din Rauma, vizualizată mai sus, stând pe o bancă lângă poșetă.

Aceste sculpturi sunt opera lui Kerttu Horila, care are un studio în Orașul Vechi. Puteți vizita studioul ei și puteți vedea cele mai actuale lucrări. De asemenea, are o frumoasă grădină din spate, plină de mult mai multe sculpturi.

La ieșirea din oraș, veți vedea trei doamne în apă care curg dintr -un prinț de broască!

Mi -a plăcut asta.

Dantelă frumoasă

Rauma este binecunoscută pentru dantela sa lucrată manual și o vedeți pe afișaj în tot orașul.

În fiecare vară, Rauma sărbătorește Lace Week, prezentându-și cea mai actuală lucrare lucrată manual și, în fiecare an, dețin agenți dintr-un oraș european diferit binecunoscut pentru dantelă. S-ar putea să vă amintiți că am fost la Idrija iubitoare de dantelă în Slovenia, în iulie. Ei bine, au găzduit Lacemakers de la Idrija nu prea mult timp în urmă!

După ce am mers atât la Idrija, cât și la Rauma, în această vară, mă întreb dacă aș putea alege luarea de dantelă ca hobby.

Un hobby consumator de timp, adică. Vezi lucrarea pe care o face această doamnă?

Fiecare dintre aceste Starbursts durează opt ore pentru a face. Opt ore pe un singur Starburst. iar mâinile ei zboară.

Pe apa

După o zi de explorare a Rauma maritimă, a venit timpul să ieșiți pe apă.

Aici am fost invitat să merg într -o plimbare cu barca cu ghidul meu Irene și soțul ei Tuomo – și Nekku, mulți câine iubitor din lume.

Pomeranian într -un sacou de salvare. Astăzi nu am nevoie de nimic altceva.

Un lucru bun despre experimentarea Finlandei vara a fost să vedem cât de mult sărbătoresc lunile mai calde. Totul este să ieșiți pe o barcă, pe caiac sau pe bicicletă, să vă pompați sângele toată ziua, apoi lovind sauna și înotând în timp ce soarele coboară.

Nu aveți nevoie de un prieten cu o barcă la cumpărare pentru a explora arhipelagul. Parerea mea? Ia o barcă pe una dintre insule! Vizitați Finlanda a făcut unnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *